Spitalul de Urgență din Slobozia, un spital de nota 7

Deficitul de personal, aparatele medicale vechi și spațiile necorespunzătoare pentru multe secții sunt problemele majore pe care medicii din Slobozia le-au semnalat ministrului sănătății. Aflată într-o vizită de lucru în județul Ialomița, Sorina Pintea s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean, cu managerul Spitalului de Urgență și cu specialiștii din această instituție pentru a discuta despre dotarea cu aparatură medicală și investițiile în reabilitarea celui mai mare spital din Ialomița. În atenția ministrului sănătății a fost adusă problema lipsei cadrelor medicale, multe dintre secții funcționând cu medici pensionari trecuți de 70 de ani (3 APRILIE 2018).

Lipsa specialiștilor se resimte și pe secțiile de neonatologie și pediatrie .

La Spitalul Județean de Urgență din Slobozia există în prezent un deficit de 32 de medici. Din cei 78 care lucrează în prezent, 15 sunt pensionari.

La întâlnirea cu ministrul sănătății s-a discutat și despre proiectele de modernizare a spitalului, care vizează construirea unui nou bloc operator și extinderea UPU, investiții realizate din fonduri europene și prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Ministrul Sănătății a vizitat o parte dintre secțiile spitalului din Slobozia și blocul operator, instituția primind nota 7, peste nota acordată de Sorina Pintea sistemului românesc de sănătate. Au fost analizți indicatorii de performanță ai unității sanitare și s-a constatat o îmbunătățire a acestora pe parcursul ultimilor doi ani, după schimbarea managementului spitalului. De la Slobozia, ministrul sănătății a mers la Urziceni, unde a vizitat spitalul municipal.

Administratie, Sanatate, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>