Fermierii, consultați cu privire la Politica Agricolă Comună

Fermierii din Ialomița s-au întâlnit la Slobozia cu europarlamentarul Maria Gabriela Zoană (29 MARTIE 2018). Noutățile din Parlamentul European cu privire la politica agricolă comună până în anul 2020 și bugetul destinat agriculturii comunitare după această dată au reprezentat principalele teme de discuție, în contextul în care unul dintre scenariile prezentate de Comisia Europeană este reducerea cu 30% a bugetului pentru agricultură din 2020.

La dezbateri a participat și președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru.

Agricultorii au adresat întrebări referitoare la modul în care vor fi acordate subvențiile agricole începând cu 2020 și au cerut soluții în legătură cu dificultățile pe care le au în obținerea acestora ca urmare a schimburilor de terenuri realizate între diferiți fermieri pentru realizarea comasării suprafețelor agricole.

În urma consultării, agricultorii și-au exprimat dorința de a susține menținerea bugetului pentru politica agricolă comună și plățile directe fără cofinanțare națională.

Administratie, Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>