Cinci comune, mai aproape de alimentarea cu gaze

Locuitorii din cinci localități situate în zona centrală a județului Ialomița ar putea beneficia de alimentarea cu gaze naturale pentru gospodăriile lor. Investiția, care se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, urmează să fie implementată peste aproximativ doi ani și va fi susținută financiar de investitor. Primul pas în realizarea acestui amplu proiect a fost făcut la sfârșitul lunii aprilie, când reprezentanții autorităților locale din Perieți, Andrășești, Ciochina, Gheorghe Doja și Căzănești s-au întâlnit la Perieți pentru a pune bazele unui parteneriat în acest sens (26 APRILIE 2018).

Realizarea parteneriatului va reduce costurile studiului de fezabilitate la 100.000 lei pentru fiecare comună implicată în proiect.

Proiectul este așteptat cu nerăbdare de locuitorii celor cinci comune. La Perieți, peste 700 de familii și-au exprimat dorința de a fi conectate la rețeaua de alimentare cu gaze naturale, în timp ce la Ciochina, studiul de fezabilitate a fost aprobat de consilierii locali încă de anul trecut.

După asociere, localitățile vor putea primi sprijin de la Consiliul Județean prin cofinanțarea studiilor de fezabilitate .

Costul de racordare pentru fiecare gospodărie va fi cuprins între 1500 și 4000 de lei.

Administratie, Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>