Festivalul și Concursul Național “Ionel Perlea” – ediția a XXVII-a

Ediția cu numărul XXVII a Festivalului “Ionel Perlea” a debutat pe scena “Europa” a Consiliului Județean Ialomița într-o atmosferă de sărbătoare. Evenimentul este închinat împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire. Astfel că, anul acesta, toate compozițiile din concurs la secțiunea de interpretare vocală aparțin unor compozitori români. Prima serie de concurenți a oferit publicului creații ale maeștrilor Ionel Perlea, Sabin Pautza și Theodor Grigoriu, incluse în repertoriul obligatoriu al concursului (3 MAI 2018).

Anul acesta în concurs s-au înscris 10 candidați la secțiunea de interpretare vocală și 4 la cea de dirijat. Pentru tinerii interpreți de muzică clasică, concursul desfășurat la Slobozia este o adevărată rampă de lansare în cariera artistică.

Directorul festivalului este și anul acesta maestrul Sabin Pautza.

Ediția din acest an vine cu o serie de noutăți, care au creat emoții, dar au adus și bucurii organizatorilor.

Festivalul dedicat lui Ionel Perlea, personalitatea marcantă a județului Ialomița, se va încheia sâmbătă seara cu Gala Laureaților. Pe scenă vor urca membrii Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești și bartitonul Florin Estefan într-un recital de excepție la care sunt invitați toți iubitorii de muzică din Slobozia. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei.

Cultura, Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>