Gala Laureaților Festivalului “Ionel Perlea”

După trei zile de concurs, de emoții și muzică de cea mai bună calitate, ediția cu numărul XXVII a Festivalului „Ionel Perlea” de la Slobozia s-a încheiat cu Gala Laureaților. Opt din cei 14 concurenți participanți la cele două secțiuni din concurs au plecat acasă cu un premiu. Trofeul „Ionel Perlea” la secțiunea interpretare vocală a ajuns anul acesta, în an centenar, în capitala Moldovei, la Iași (5 MAI 2018).

Daniela Maria Dumitru a participat anul acesta pentru a treia oară la Festivalul de la Slobozia. Tânăra în vârstă de 24 de ani spune că munca, perseverența și dragostea pentru muzică i-au adus succesul.

Cel mai bun dirijor al Festivalului Perlea a fost desemnat Alexandru Ilie, nominalizat, anul trecut, drept cel mai bun concurent român la Festivalul Internațional „George Enescu”.

Cu fiecare ediție, Festivalul și Concursul Național „Ionel Perlea” a crescut, devenind un eveniment emblemă, un reper în afirmarea tinerilor interpreți de lied, iar de două ediții încoace și a tinerilor dirijori . Unul dintre inițiatori prestigiosului eveniment a fost poetul Șerban Codrin.

Gala Laureaților a continuat cu recitalurile câștigătorilor editiei precedente și cu interpretarea de excepție a baritonului Florin Estefan.

Anul acesta s-au împlinit 118 ani de la nașterea marelui dirijor Ionel Perlea, unul dintre cei mai mari maeștrii ai baghetei din lume.

Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>