Agricultura și turismul, oportuntăți de investiții în Ialomița

Turismul și agricultura sunt domeniile cu cel mai mare potențial de investiții la nivelul județului. Oportunitățile de afaceri în Ialomița au fost analizate în cadrul unui amplu forum economic desfășurat în stațiunea Amara. Evenimentul a reunit oameni de afaceri români și străini, politicieni și autorități locale și a fost organizat de tânărul deputat PSD Andrei Pop.

Considerat unul dintre cele mai puțin dezvoltate județe din țară, Ialomița beneficiază de fapt de numeroase avantaje pentru investitorii români și străini.

Repartizarea echilibrată a centrelor urbane, poziția geografică, patrimoniul natural, turistic și cultural, riscul redus de poluare și caracterul preponderent agrar al economiei județului sunt câteva dintre argumentele pentru a investi în Ialomița scoase în evidență de Strategia de dezvoltare a Consiliului Județean .

Ajutoarele de la stat pentru investiții și parcurile industriale, care pot oferi facilități fiscale importante, sunt alte oportunități care vin în sprijinul investitorilor.

Discuțiile au scos în evidență faptul că mediul de afaceri din România se confruntă cu probleme acute determinate de lipsa forței de muncă și a investițiilor insuficiente în promovarea imaginii Romaniei. Potrivit ultimelor date statistice, în România sunt vacante aproximativ un milion de locuri de muncă. Asta în timp ce 4 milioane de români muncesc în afara granițelor țării.

Prezent la Amara a fost și ambasadorul SUA, Hans Klem.

Administratie, Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>