Concert orchestra Colegiului Național “Dinu Lipatti” la Slobozia

Zilele municipiului Slobozia au debutat cu un concert extraordinar de muzică clasică susținut de orchestra Colegiului Național „Dinu Lipatti” din București (14 MAI 2018). Evenimentul a fost găzduit de Casa Municipală de Cultură și a adunat iubitori de muzică de calitate de toate vârstele. Programul a conținut piese celebre din repertoriul românesc și internațional. Concertul a fost deschis de “Două dansuri românești” de Vasile Timiș și a continuat cu partea I din “Mica serenadă” a lui Mozart.

„Balada” lui Ciprian Porumbescu, considerată piesa oglindă a sufletului românesc, a stârnit apaluze intense din partea publicului.

Micii artiști au încântat publicul și cu alte piese cunoscute „Indiile Galante” de Rameau sau „Hora Mărțișorului” de Grigoraș Dinicu și Nicolae Racu.

Micii artiști din capitală au fost bucuroși să cânte la Slobozia, un oraș care găzduiește unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică clasică din țară.

La finalul spectacolului, talentații artiști au fost răsplătiți cu minute în șir de aplauze.

Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>