Scenetă istorică la Mănăstirea Hagieni

Momente impresionante într-o mănăstire din Ialomița. După slujba de Înălțarea Domnului, în fața altarului și-au făcut apariția personalitățile istorice care au înfăptuit România Mare. Personajele din cărțile de istorie au fost interpretate de copiii de la școala din Movila, care au venit la Hagieni pentru a cinsti memoria eroilor căzuți pe front în primul război mondial. Îmbrăcați în costume de epocă, elevii de la grupa pregătitoare și până la clasa a VII-a au redat, cu multă însuflețire și talent, evenimentele care au condus de-a lungul secolelor la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Burebista, Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, dar și Cuza, Carol I și Ferdinand au fost prezenți printre icoane și călugări, zugrăvind trecutul zbuciumat și plin de vitejie al neamului românesc (17 MAI 2018).

Satul Hagieni a dat României 54 de eroi. Fii, tați și soți, cu toții au plecat să lupte pentru visul de veacuri al românilor, unitatea națională, un vis devenit realitate la 1 decembrie 1918.

În semn de prețuire pentru sacrificiul eroilor din Hagieni a fost oficiată o slujbă de pomenire și s-au depus coroane de flori la monumentul din curtea mănăstirii.

Educatie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>