Spectacol caritabil pentru Andrei

Gest emoționant al unor copii din Ialomița. Impresionați de povestea unui băiețel de numai 5 ani, care suferă de o boală ce îl împiedică să mergă normal, elevi au organizat un spectacol caritabil pentru a strânge o parte din banii necesari unei intervenții medicale în străinătate. Adolescenții fac parte din grupul de cateheză Biserica Albastră coordonat de părintele Clement Matache. Pe scenă, copiii au dansat, au cântat și i-au spus povestea celor prezenți în sală.

Andrei are 5 ani și este din Amara. Micuțul, care a venit pe lume prematur, a suferit la naștere o paralizie cerebrală gravă. Andrei s-a născut la numai 27 de săptămâni împreună cu sora sa geamănă. Fetița este perfect sănătoasă, însă el suferă de tetrapareză spastică. Nu poate merge și vorbește cu greutate. Șansa lui Andrei la o viață normală este un transplant cu celule stem într-o clinică din străinătate. Din păcate costurile intervenției medicale, care se ridică la 66.000 euro, depășesc cu mult veniturile modeste ale familiei.

Ajutat de mătușa sa, Andrei a urcat pe scenă pentru a le mulțumi copiilor pentru gestul lor.

Deși nu se poate mișca decât folosindu-se de brațe, Andrei merge la grădiniță. Mama lui îl duce în brațe în fiecare zi.

Voința băiețelui de a se face bine și de a merge în picioare i-a impresionat pe copiii care au organizat spectacolul pentru el.

După spectacol s-a strâns doar o mică parte din suma necesară operației. Mama lui Andrei are singură grijă de el și de cele două surioare ale lui. Tatăl să muncește ca șofer în Germania pentru a strânge banii necesari intervenției chirurgicale a micuțului.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>