“Floare de pe Bărăgan” la Sudiți

Costume și dansuri populare internaționale de o frumusețe autentică i-au încântat pe locuitorii județului Ialomița în cadrul celei de-a XXI ediții a Festivalului internațional de folclor „Floare de pe Bărăgan”. Ansambluri folclorice din Macedonia, Bulgaria, Slovacia, Bosnia și Herțegovina, alături de cele din România au oferit publicului spectator din Fetești, Săveni, Sudiți, Amara și Slobozia momente inedite, care au adus în prim plan frumusețea zestrei populare din zona Balcanilor (21 IUNIE 2018).

Autoritățile și locuitorii din Sudiți i-au avut anul acesta oaspeți de seamă pe dansatorii ansamblului „Ivan Planina” din Bosnia și Herțegovina, pe care i-au primit, așa cum cere tradiția, cu pâine și sare.

În deschiderea spectacolului au evoluat micii dansatori ai ansablului „Mugurii Bărăganului” din localitate, care au încântat publicul cu dăruirea cu care au dat viață dansurilor strămoșești.

La fel de pasionați de dansul strămoșesc s-au dovedit și oaspeții.

Festivalul internațional de folclor „Floare de pe Bărăgan” este organizat de Consiliul Județean Ialomița și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și a devenit de peste două decenii o manifestare culturală de renume în această parte a Europei.

Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>