Pilotul-erou, înmormântat cu onoruri militare

Peste o mie de oameni l-au condus pe ultimul drum pe pilotul-erou Florin Rotaru. La catedrala din Fetești, unde a avut loc slujba de înmormântare, s-au adunat prieteni și apropiați, colegi și militari de la toate bazele aeriene din țară, dar și oameni care nu l-au cunoscut, dar au auzit de sacrificiul lui. Cu toții au venit să-i aducă un omagiu celui care cu prețul vieții sale a salvat mii de oameni. O mare de lacrimi și flori, regrete imense și valuri de aplauze l-au însoțit pe ultimul său drum pe acest pământ pe căpitan-comandorul Florin Rotaru. Familia și apropiații au purtat tricouri cernite inscripționate cu mesaje emoționante : «Deasupra norilor e soare și frumos. Ești eroul nostru !» (12 IULIE 2018)

În mulțimea care urmărea specatcolul aviatic de la Baza aeriană 86 Borcea, în ziua cand a avut loc tragedia, se afla și soția pilotului-erou. A văzut cum avionul se prăbușește, iar apoi a luat foc. A știut că la manșă era Florin al ei.

Cu trei zile înainte de tragedie, socrul pilotului a prevestit moartea acestuia.

Zeci de oameni au venit și de la Vaslui, locul de naștere a lui Florin Rotaru, pentru a fi alături de erou în ultimele sale clipe pe acest pământ.

Pilotul Florin Rotaru a fost înmormântat cu onoruri militare.

Două avioane F16 au survolat cerul de deasupra cimitirului, iar colegii săi au aruncat dintr-un elicopter militar flori peste mormântul eroului.

Patrax, cum îl alintau colegii, avea 36 de ani. Pilotul era căsătorit și a lăsat în urmă doi copii, unul de doar trei săptămâni, iar celălalt de numai 3 ani.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>