Pompierii în concurs

Zeci de pompieri din 7 județe au demonstrat la Slobozia că sunt gata oricând să salveze vieți. Salvatorii au participat la faza interjudețeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, competiție găzduită anul acesta de Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița. Festivitatea de deschidere a avut loc pe stadionul 1 Mai din Slobozia, în prezența autorităților județene și locale (5 IULIE 2018).

Concurenții au avut de trecut trei probe practice. Pista cu obstacole pe 100 m, ștafeta 4x100m și dispozitivul de intervenție. Probele desfășurate pe parcursul a două zile au scos în evidență viteza de reacție, abilitatea de montare a dispozitivelor de intervenție și modul de cooperare la nivelul echipei.

Voluntari în localitatile unde trăiesc sau angajați ai unor operatori economici, concurenții cu zeci de misiuni de salvare la activ sau doar aflați la început de drum în această carieră, au demonstrat că sunt voluntari în slujba vieții.

La Slobozia s-au întrecut echipaje ale pompierilor voluntari din județele Tulcea, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța, Buzău și Galați.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>