Producția de pepeni, afectată de ploi

Pepenii românești, fructele vedetă ale verii, vor dispărea în câteva săptămâni din piețe. Producția este anul acesta la jumătate față de 2017. Vremea capricioasă este de vină pentru recoltele scăzute. A fost secetă atunci când plantele trebuiau să lege rod și a plouat foarte mult la recoltare, astfel că, pepenii s-au umplut de apă și au putrezit pe câmp (20 IULIE 2018).

În localitatea Gheorghe Doja din Ialomița în fiecare an se cultivă cu pepeni peste o mie de hectare. Afacerea este una de tradiție în zonă. De aici, fructele delicioase ajung în piețele din toată țară. Anul acesta însă jumătate din producție a fost distrusă de ploi.

Tirurile sunt nevoite să aștepte chiar și două zile până când se adună suficientă marfă de pe câmp.În plus, prețurile s-au dublat.

Și producția de pepeni galbeni a fost compromisă anul acesta. Fructele pleacă din câmp, de la producător, cu 1,5 lei/kg.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>