Consiliul Județean Ialomița investește în clădiri istorice

Consiliul Județean Ialomița alocă bani pentru reparații la clădirea Liceului Tehnologic „Iordache Zossima” din Armășești. Construcția, care datează din 1885, are nevoie de intervenții urgente la acoperiș, iar autoritățile locale nu pot suporta aceste cheltuieli din bugetul propriu. Suma alocată de Consiliul Județean este de 90.000 lei (23 IULIE 2018).

Clădirea în care funcționează liceul din Armășești a fost ridicată de filantropul Iordache Zossima, descendent al unei importante familii de boieri fanarioți din Țara Românească și donat de acesta Ministerului Agriculturii împreună cu 360 de hectare de teren arabil și pășuni. Aici a funcționat cea de a treia școală de agricultură din România, devenită un simbol al învățământului agricol din țară.

Consiliul Județean va mai aloca 25.000 lei pentru organizarea la Amara unei tabere pentru copiii din Raionul Nisporeni din Republica Moldova .

Aproape 900.000 lei vor fi investiți pentru schimbarea semnelor de marcare la intrarea în județ.

Și în acest an, autoritățile județene vor recompensa cu câte 500 de lei elevii și cadrele didactice cu performanțe școlare. Toate aceste proiecte au fost supuse dezbaterii consilierilor județeni în ședința din luna iulie.

Administratie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>