Măsuri pentru limitarea extinderii pestei porcine

Autoritățile din Ialomița au sporit măsurile de prevenire a extinderii pestei porcine africane, după ce un nou focar a fost confirmat la Gura Ialomiței. Se vor monta filtre rutiere pe toate drumurile din județ pentru a opri transportul de carne infestată dintr-o localitate în alta. În plus, autoritățile au cerut sprijinul armatei și al preoților pentru a le explica oamenilor gravitatea situației (25 IULIE 2018).

Pesta porcină aficană a fost confirmată în trei localitați din județ. La Giurgeni au fost omorâți toți porcii din gospodăriile populației, iar la Luciu și Gura Ialomiței vor fi ucise preventiv peste 1000 de animale. Între timp, oamenii au tăiat o parte din porcii care urmau să fie omorâți, fapt ce complică și mai mult situația pentru că virusul nu dispare prin prepararea cărnii.

Au fost întocmite listele pentru despăgubiri și se așteaptă alocarea banilor de la guvern.

Autoritățile au alocat 500.000 de lei din fondul de rezervă bugetară a Consiliului Județean Ialomița pentru acoperirea cheltuielilor necesare combaterii focarelor.

La nivelul fiecărei localități a fost declanșată o amplă campanie de informare a populației despre virusul care omoară porcii domestici și sălbatici.

Administratie, Eveniment, Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>