Porci uciși preventiv, oameni disperați

Autoritățile din Ialomița continuă sacrificarea preventivă a porcilor din localitățile unde a fost semnalată pesta porcină africană, în speranța că vor limita extinderea epidemiei. Localnicii sunt disperați și își jelesc animalele ucise de care depindea bunăstarea lor. La Gura Ialomiței astăzi a fost a doua zi când echipele sanitar-veterinare au intrat în curți și au ridicat porcii din gospodării. Aici vor fi omorâte 300 de suine, iar la Luciu alte 700 (27 IULIE 2018).

Oamenii nu înțeleg cum s-a abătut această nenorocire peste satul lor și cred că la mijloc este vorba despre o conspirație pentru a încuraja importul de carne de porc.

Porcii uciși sunt îngropați in gropi special amenajate, iar cei care au prezentat simptomele bolii sunt incinerați.

Teama că boala ar putea ajunge și la ei i-a făcut pe primarii din satele vecine să i-a măsuri de prevenire a extinderii virusului. În localitatea Mihail Kogălniceanu au fost instalate peste 800 de filtre dezinfectante la intrarea în fiecare gospodărie care are porci.

În localitățile în care boala nu a ajuns încă, sătenii au trecut la tăierea porcilor de teamă că ar putea să le fie luați de autorități.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>