Localitatea care luptă cu pesta porcină africană

Noi focare de pestă porcină africană apar în fiecare zi. Boala se extinde cu repeziciune. Autoritățile din Ialomița duc o luptă inegală cu acest dușman nevăzut, extrem de periculos. În numai două săptămâni, virusul a fost confirmat în nouă localități din județ. Pentru a evita tensiunile sociale, așa cum s-a întâmplat în alte sate, edilii din comuna Mihail Kogălniceanu, localitate unde boala a pătruns în urmă cu câteva zile, au hotarât să fie omorâți doar porcii bolnavi și cei care au intrat în contact cu aceștia. Astfel se sting doar focarele, nu sunt uciși porcii în masă (2 AUGUST 2018).

Edilii au luat măsuri stricte și speră să țină boala sub control. Porcii omorâți sunt înveliți în folie și îngropați conform normelor sanitar-veterinare, au loc dezinfecții la gospodăriile contaminate și au fost instituiete filtre la intrarea și la ieșirea din localitate.

Localnicii sunt îngrijorați că și-ar putea pierde animalele. Speriați mulți le-au sacrificat și le-au băgat în congelator pentru consum.

În localitatea Mihail Kogălniceanu sunt aproximativ 2000 de porci.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>