Antimise noi pentru 371 de altare

Sute de preoți din județele Ialomița și Călărași au participat la un eveniment liturgic deosebit la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia. Aici, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit anitimisele. Acesta este unul dintre cele mai importante obiecte liturgice și simbolizează mormântul Mântuitorului, precum și giulgiul în care a fost înfășurat trupul Domnului la punerea sa în mormânt. Antimisul se păstrează în Sfântul Altar, pe Sfânta Masă, sub Sfânta Evanghelie (23 AUGUST 2018).

Rânduiala sfințirii antimiselor este una deosebită. Acoperământul liturgic este uns cu mir, stropit cu aghiazmă și apă de trandafiri și poartă semnătura episcopului.

Tot acum a fost aniversată și împlinirea vârstei de 64 de ani de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, prilej cu care ierarhul a fost felicitat de autoritățile locale și județene, de oamenii de afaceri și de numeroșii enoriași prezenți la slujbă.

Noile antimise vor fi trimise tuturor celor 371 de altare din Eparhia Sloboziei și Călărașilor.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>