Bâlciul tradițional de la Ciochina, interzis din cauza pestei

Localnicii din Ciochina sunt revoltați pentru că din cauza pestei porcine africane autoritățile au interzis bâlciul tradițional organizat în localitate de peste un secol de Sfânta Maria Mică. Măsura a fost luată de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Ialomița întrucât localitatea se află foarte aproape de cel mai mare complex de porci din județ. Adunați la Căminul Cultural pentru a li se explica situația, sătenii au izbucnit și și-au manifestat nemulțumirea față de decizia prefectului (29 AUGUST 2018).

Pentru săteni, târgul anual din 8 septembrie era ocazia de a -și face aprovizionarea cu produsele necesare pentru sezonul rece, iar părinții le cumpărau celor mici rechizite și haine de școală. Explicațiile medicului veterinar nu i-a mulțumit însă pe oameni, care au considerat că și nunțile și botezurile organizate pe raza localității reprezintă un risc la fel de mare ca bâlciul pentru transmiterea virusului pestei porcine africane.

Din cauza epidemiei de pestă porcină africană au fost amânate și meciurile de fotbal la nivelul județului. În Ialomița, virusul a fost confirmat în 24 de localități.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>