Pilotul-erou, cetățean de onoare al Feteștiului

Au fost momente emoționante la Fetești. Cosilierii locali i-au acordat post-mortem titul de cetățean de onoare al orașului căpitan- comandorului Florin Rotaru. Aceasta este cea mai înaltă distincție pe care autoritatea locala o poate acorda. Titlul a fost oferit în semn de recunoștință față de gestul pilotului, care prin sacrificiul suprem a salvat mii de vieți. Distincția i-a fost înmânată soției eroului (29 AUGUST 2018).

În aceeași ședință, consilierii locali au votat ca strada pe care locuiește familia pilotului-erou să poarte numele căpitan-comador Florin Rotaru.

Titlul acordat este unul onorific, întru-cât legea nu prevede și acordarea unor benefiicii materiale, însa autoritățile locale i-au în calcul sprijinirea familiei pilotului erou.

Pilotul Florin Rotaru a murit la începutul lunii iulie, când a ales să nu se catapulteze pentru ca avionul pe care îl pilota să nu se prăbușească peste mulțimea adunată la mitingul aviatic de la baza aeriană Borcea. Pilotul erou avea 36 de ani și a lăsat în urmă o soție sfâșiată de durere și doi copii mici.

Administratie, Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>