Porci uciși și la Amara

Pesta porcină africană lovește și în fermierii înscriși în programul guvernamental pentru stimularea creșterii porcilor din rasele autohtone Bazna si Mangalița. În Ialomița, din cauza virusului, care s-a extins în peste un sfert din localitățile județului, au fost uciși preventiv și porci din rasa Mangalița. Ultimele localități unde boala a fost confirmată sunt Amara și Gheorghe Doja. În stațiunea Amara, oamenii îmbrăcați în alb au luat la pas stradă cu stradă și au omorât toate suinele din localitate, peste 400 de animale. Printre cei afectați se află și o familie, care la începutul anului a cumpărat un vier și două scroafe pentru a le furniza beneficiarilor purcei din rasa Mangalița. Purceii, care erau gata sa fie livrati, au fost uciși (1 SEPTEMBRIE 2018).

La Amara, virusul a fost răspândit chiar de unul dintre membrii echipelor de sacrificare. Acesta a participat la operațiuni de ucidere preventivă a porcilor din alte localități unde au fost semnalate focare de pestă.

În timp ce unii localnici au privit neputincioși cum le sunt omorâți porcii din gospodărie, alții, indignați de măsura luată, au refuzat să se legitimeze în fața autorităților sanitar veterinare.

Ultima localitate unde a fost semnalată pesta porcină africană este Gheorghe Doja. Până acum, în județ au fost uciși aproape 7000 de porci.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>