Cămara cu bunătăți

Chiar dacă anul acesta fructele și legumele sunt mai puține din cauza vremii capricioase, gospodinele au reușit să umple rafturile cămărilor pentru iarnă cu tot felul de bunătăți. În borcane și sticle frumos aranjate au pus în conserve gustul delicios al verii, de care se va bucura întreaga familie în zilele friguroase. Din grădina proprie sau de la piață, în saramură sau oțet, conservele sunt nu doar delicioase, ci și sănătoase.

Mai întâi au fost preparate dulcețurile. Imediat ce fructele s-au copt, gospodinele au scos din dulap caietul cu rețete al bunicii și s-au apucat de treabă.

În fiecare an, doamna Nicoleta Pleșa, din Ghimpați, prepară sute de borcane cu conserve de toate felurile. O parte dintre rețete le-a moștenit de la bunici, iar preparatele pregătite după ele au un gust deosebit.

Toamna va adăuga savoarea ei bunătăților din cămara. Urmează să fie pregătite murăturile, zacusca, pelteaua de gutui și țuica.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>