De frica pestei, țăranii își taie porcii

De teamă că autoritățile le vor omorî animalele, oamenii din Ialomița își taie porcii pe capete. Se trezesc dimineața devreme când este mai răcoare și își sacrifică porcii de parcă ar fi Crăciunul în septembrie. Sunt sate unde, deși pesta porcină africană nu a apărut, nu mai există niciun porc viu. Au fost tăiate atât animalele mari de peste 100 de kilograme, dar și porcii mai mici de doar 40-50 de kilograme.

La Mărculești, de frica pestei, localnicii au tăiat toți porcii din sat.

Și vecina doamnei a tăiat toți porcii pe care îi avea pe bătătură.

Situația este similară și în centrul județului. La Ciochina, sătenii și-au sacrificat porcii imediat ce autoritățile au anunțat că virusul se extinde. Chiar dacă nu pregătesc cârnați, tobă și lebăr, așa cum cere tradiția de Crăciun, oamenii pun carnea la păstrare pentru iarnă.

Tăierile masive de porci au golit magazinele de frigidere și congelatoare.

De necazul oamenilor profită samsarii, care merg din sat în sat și cumpără carnea la prețuri de nimic, cu 3 lei kilogramul în viu și 5 lei tăiat.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>