ADR Sud-Muntenia – 20 de ani de activitate

Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a sărbătorit 20 de ani de activitate. Momentul aniversar a avut loc la Complexul Muzeal Golești din județul Argeș și a reunit președinți de consilii județene, primari din cele șapte județe care alcătuiesc regiunea, dar și secretari de stat. În cele două decenii de existență, agenția a facilitat accesarea fondurilor europene de către comunitățile locale, bani cu care au fost modernizate drumurile, spitalele, școlile si care au dus la creșterea nivelului de trai și confort a celor peste 3 milioane de locuitori din regiune (21 SEPTEMBRIE 2018).

Din 1998, când și-a început activitatea, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud- Muntenia a atras fonduri nerambursabile în valoare de aproape 1,5 milioane de euro prin cele 1668 de proiecte implementate la nivelul regiunii. Și județul Ialomița a beneficiat de aceste fonduri.

Toate cele 7 județe ale regiunii au prezentat la Golești standuri cu produse tradiționale, costume populare și bucate specifice zonelor din care provin. Atmosfera de sărbătoare a fost asigurată de muzica populară autentică interpretată de grupuri vocale cunoscute.

Județ component al Regiunii Sud- Muntenia, Ialomița a adus la Golești, pe lângă dansurile populare, pliante prin care a făcut cunoscut potențialul natural, turistic și cultural al județului.

Județele care alcătuiesc Regiunea de Dezvoltare Sud- Muntenia sunt Argeș, Călărași, Ialomița, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova și Teleorman.

Administratie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>