Mâncăruri ca în vremuri medievale

Un sit arheologic din Ialomița fost de Sfânta Parascheva o uriașă bucătărie în aer liber. Zeci de gospodine s-au întrecut în bucate care mai de care mai gustoase. Chifteluțele din mere, friptura cu dulma, ciulamaua de caise cu pui și plăcinta cu pește sunt doar cateva dintre atracțiile publicului pofticios. Festivalul gastronomic la care au participat peste două mii de oameni a avut loc la baza de cercetare și expunere muzeală Orașul de Floci, chiar pe situl arheologic al orașului medieval de lângă Giurgeni, unde istoricii spun că s-a născut și a copilărit Mihai Viteazul. În ceaune au fiert la foc domol pastrama de berbecuț, varza cu carnați afumați și fasolea cu ciolan, toate pregătite după rețete vechi din timpul voievodului. Delicioasele bucate au fost însoțite de băuturi alese și multă voie bună.

Evident, mirosul îmbietor i-a atras imediat pe pofticiosi.

Organizatorii festivalului au vrut să le reamintească localnicilor însemnătatea meleagurilor pe care ei trăiesc.

Festivalul gastronomic s-a aflat la a opta editie si se numeste «La Casa Tudorii», după numele mamei lui Mihai Viteazul.

Administratie, Cultura, Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>