Podul rutier de la Slobozia, pericol pentru șoferi

Mii de șoferi își pun viața în pericol de fiecare dată când traversează podul peste râul Ialomița. Construcția a ajuns o ruină. Structura de rezistență este serios afectată de miile de mașini mici și de mare tonaj care îl traversează zilnic. Au apărut denivelări și gropi adânci la îmbinările metalice, iar la fiecare trecere a unui TIR, podul se mișcă din toate încheieturile.

Podul rutier, construit în 1972, a fost proiectat să reziste unui trafic de câteva ori mai mic decât cel de astăzi. După aproape o jumătate de secol fără niciun fel de reparație capitală, construcția dă semne grave de uzură. Din când în când, autoritățile încearcă să astupe craterele uriașe cu o lopată de asfalt.

Lung de 300 de metri, podul de la intrarea în municipiul Slobozia face legătura între Autostrada Soarelui și Moldova. Traversarea lui este pentru șoferi un adevărat calvar.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început în primăvara acestui an reabilitarea podului. Lucrările, în valoare de 1,5 milioane de lei, ar fi trebuit să dureze 12 luni. Constructorii au abandonat însă șantierul după numai câteva săptămâni, iar contractul a fost reziliat. Acum este nevoie de o nouă licitație pentru ca podul să beneficieze de o reparație capitală.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>