Adrian Năstase, lansare de carte la Slobozia

Invitat la Salonul Anual de Carte de la Slobozia, Adrian Năstase a oferit publicului prezent la eveniment o veritabilă lecție de istorie. Fostul premier al României a lansat în cadrul salonului volumul “Politica externă a României” semnat de Nicolae Titulescu. Marele om politic din perioada interbelică, ambasador al României la Londra, președinte al Consiliului Societății Națiunilor și ministru de externe, a surprins în lucrările sale mizele politicii europene între cele două războaie mondiale, dar și probleme delicate ale vremii, așa cum a fost ce a minorităților de după 1918 (17 OCTOMBRIE 2018).

Titulescu are meritul de a fi contribuit la reluarea relațiilor diplomatice dintre țara noastră și Uniunea Sovietică, relații întrerupte ca urmare a unirii Basarabiei cu România.

Activitatea și opera lui Nicolae Titulescu continuă să inspire generațiile României în Anul Centenarului.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Ialomița a vorbit despre perioada când în fruntea guvernului s-a aflat Adrian Năstase.

Istoricul Georgeta Filitti a prezentat iubitorilor de istorie un volum semnat de Nicolae Iorga.

Cei doi invitați au donat Bibliotecii Județene “Ștefan Bănulescu” zeci de cărți între paginile cărora se regăsește o mare parte din istoria noastră națională.

Cultura, Stiri