Incredibil, dar adevărat: parcare subterană fără intrare !

Situație incredibilă la Slobozia. Autoritățile au construit o parcare subterană fără intrare. Realizarea căii de acces a fost amânată pentru că metoda tehnică prevăzută în proiect punea în pericol clădirile din jur.

Situată în centrul orașului, parcarea subterană a costat aproximativ două milioane de euro și face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a centrului orașului ce urma să fie realizată cu fonduri europene.

Proiectul a pornit în 2012 și trebuia să fie gata în vara lui 2015. La trei ani distanță de acest termen, la Slobozia autoritățile au înregistrat un record unic în istoria construcțiilor din România, au realizat o parcare fără intrare.

Întregul proiect de modernizare a centrului orașului, în care este inclusă și parcarea subterană, depășește 51 de milioane de lei. Mai mult de jumătate din această sumă sunt fonduri europene. Pentru că parcarea nu va avea acces până la sfârșitul acestui an, termenul limită acordat de Uniunea Europeană pentru finalizarea lucrărilor, autoritățile vor suporta de la bugetul local pierderile.

Localnicii fac haz de necaz și spun că orașul avea alte nevoi.

Autoritățile au identificat o nouă soluție tehnică de realizarea accesului în interiorul parcării, însă pentru punerea ei în practică este nevoie de alte licitații, așa că cel mai optimist termen de finalizarea a proiectului este de cel puțin un an.

Administratie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>