Porumbeii campioni de la Amara

Columbofilia a devenit o pasiune pentru zeci de locuitori dintr-un orășel din Ialomița. Porumbeii voiajori crescuți de localnicii din Amara au devenit cunoscuți în toată țara, dar și în străinătate pentru performanțele obținute la concursurile de profil. Unul dintre porumbei a înregistrat un adevărat record. A zburat peste 1500 de km și a traversat 5 țări. Tocmai de aceea, porumbeii crescuți în Bărăgan au ajuns să valoreze mii de euro.

Primul crescător de porumbei zburători din Amara este fostul director al școlii din localitate, acum pensionar. Profesor de biologie, bărbatul le-a insuflat elevilor săi, în urmă cu mulți ani, dragostea pentru frumoasele înaripate. Astăzi, aproape 30 de localnici i-au moștenit pasiunea și cresc sute de porumbei pe care îi antrenează pentru concursuri.

Și domnul Tudorel Dumitru crește porumbei voiajori. Crescătoria sa numără 50 de păsări, iar printre ele se numără și câtiva campioni.

Pentru a atinge performanțe este nevoie de o îngrijire specială.

Recordul mondial în lumea columbofililor aparține unui român stabilit în Belgia. Acesta a vândut anul trecut un porumbel cu 500.000 euro.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>