Luptele din 1916, reconstituite la Fetești de 1 Decembrie

Parcul din centrul orașului Fetești a fost de 1 Decembrie scena unor bătălii din Primul Război Mondial. Soldații români au încercat să țină piept atacurilor bulgarilor și germanilor, care au atacat de la sud de Dunăre. Cu ajutorul unor actori a fost refăcută bătalia de la Turtucaia din 1916, una dintre cele mai sângeroase lupte de pe frontul românesc. Uniformele de acum o sută de ani, focurile de mitralieră, fumigenele și sărma ghimpată au făcut ca totul să pară extrem de real (1 DECEMBRIE 2018).

Publicul carea a asistat la scenetă a fost impresionat de desfășurarea de forțe.

Autoritățile au dorit ca în acest fel, localnicii să se gândească la sacrificiile pe care generația Unirii le-a facut pentru înfăptuirea României Mari.

La realizarea acestui episod din războiul pentru întregirea neamului au participat și actori bulgari care au venit la Fetești tocmai de la Șumen. Soldații au defilat apoi, în ritmuri de fanfara, pe străzile orașului.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>