Centenar la Slobozia

Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Slobozia cu depuneri de coroane, paradă militară, spectacol artistic și mii de porții de fasole cu cârnați. Peste trei mii de oameni au fost martorii Sărbătorii Centenarului. Îmbrăcați de sărbătoare, cu steaguri și cocarde tricolore, slobozenii s-au strâns mai întâi la statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii unde reprezentanții partidelor politice și cei ai instituțiilor publice au depus coroane de flori (1 DECEMBRIE 2018).

Manifestările dedicate Zilei Naționale au continuat apoi în Piața Revoluției, redeschisă cu
acest prilej după mai bine de 5 ani de la debutul lucrărilor de modernizare a centrului civic al orașului. S-a cântat imnul național și s-a oficiat slujba religioasă. Apoi, prefectul, însoțit de 4 dintre olimpicii ialomițeni la istorie, a primit onorul militar.

Parada de 1 Decembrie a stârnit cel mai mare interes din partea publicului. Oamenii au admirat militarii în pas de defilare și tehnica de intervenție a Ministerului Afacerilor Interne și a Serviciului Județean de Ambulanță.

Zeci de oameni s-au îmbulzit pentru a primi un fular în culorile naționale. Primăria a împărțit 2.000 de fulare, 1.000 de cocarde și 5.000 de stegulețe pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Pentru o porție de fasole cu cârnați gratis, oamenii au stat la cozi lungi și au așteptat zeci de minute. Au fost împărțite 4.000 de porții din tradiționala mâncare.

Ziua s-a încheiat cu un spectacol artistic.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>