Ziua de 1 Decembrie sărbătorită la Ciochina

Ziua Națională a Romăniei a fost prilej de mare bucurie și sărbătoare și pentru locuitorii din Ciochina. Zeci de localnici din toate cele patru sate ale comunei s-au străns la Căminul Cultural unde au sărbătorit împreună cu autoritățile locale împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire. Intonarea imnului național și slujba de pomenire a soldaților căzuți pe front au fost urmate de depunerea de coroane la monumentul eroilor (1 DECEMBRIE 2018).

Pe scena Căminului Cultural, special amenajată pentru marea sărbătoare, au urcat artiști locali și invitați. Înainte de începerea spectacolului omagial, edilul localității le-a vorbit oamenilor despre semnificația Zilei de 1 Decembrie și le-a urat sătenilor “La mulți ani!”.

A fost apoi rândul elevilor de la Școala Gimnazială din Ciochina să aducă, prin cântec și poezie, recunoștința lor față de țara în care s-au născut și în care cresc.

Pe scenă au urcat apoi Nina Stamate, Minodora Dediș și Elena Gârbacea.

La final, localnicii au fost invitați la o porție din tradiționala fasole cu ciolan.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>