Președintele CJ, acasă la eroii Ialomiței

Veteranii de război din Fetești au fost vizitați de președintele Consiliului Județean Ialomița. Victor Moraru a mers la fiecare dintre cei 7 veterani din cel de-al doilea război mondial care trăiesc în orașul de pe malul Borcei pentru a sta de vorbă cu eroii Ialomiței și pentru a le oferi diplome omagiale și câte 1.000 de lei, în semn de recunoaștere pentru sacrificiul făcut pe front. Foștii soldați ai Armatei Române au astăzi între 97 și 106 ani. Chiar dacă puterile i-au mai părăsit, nu mai aud și nici nu mai văd la fel de bine ca-n tinerețe, amintirile de pe front au rămas la fel de vii și tulburătoare de parcă ar fi fost trăite ieri (11 DECEMBRIE 2018).

Bătăliile de pe frontul de est împotriva sovieticilor, apoi luptele pentru eliberarea Transilvaniei, cele din Ungaria, Cehoslovacia și Austria sunt momente curciale ale istoriei la care au participat și soldații români din Fetești.

Dramatismul trăit pe front, când moartea secera mii de vieți, le-a marcat pentru totdeauna destinul.

Andrei Parnavel are aproape 106 ani și dintre toți veteranii din Fetești este cel mai în putere. A fost doi ani pe front, la transmisiuni și chiar dacă de atunci au trecut mai bine de 70 de ani, își amintește cum camarazii săi de arme mureau sfârtecați de gloanțele inamice chiar lângă el.

În Ialomița mai trăiesc 78 de veterani din cel de-al doilea război mondial. Toți vor primi în prag de sărbători și în an centenar, diplome și câte 1000 de lei din partea Consiliului Județean.

Social, Stiri