Sărbătoarea colindului la Sudiți

A fost multă voie bună la Sudiți , în prag de sărbători. Deopotrivă, copiii și adulții din localitate s-au bucurat de un spectacol susținut de Caravana lui Axinte. Organizată la căminul cultural din comună, manifestarea a strâns zeci de spectatori. Din program nu au lipsit glumele și cântecele care au înveselit publicul (21 DECEMBRIE 2018).

Apoi, elevii Școlii Gimnazial “Apostol D. Culea” din Sudiți au sărbătorit sfârșitul de an printr-un program artistic în care au fost cuprinse datini și obiceiuri strămoșești, poezii, cântece și dansuri populare. Copiii au vrut să-l surprindă pe Moș Crăciun cu talentul și istețimea lor, așa că în așteptarea moșului cel bun cu toții s-au întrecut în a-i recita cele mai frumoase versuri, i-au colindat și i-au urat.

Programul artistic a fost continuat de Ansamblul „Mugurii Bărăganului” din localitate, care după ce au dansat și au cântat, au prezentat două dintre cele mai cunoscute obiceiuri de Anul Nou.

După patru ore de spectacol, convins că toți copiii din Sudiți au fost cuminți și silitori, Moș Crăciun le-a lăsat daruri, multe dulciuri, fructe și sucuri.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.