Președintele C.J. Ialomița, călare de Bobotează

Apariție de senzație a președintelui Consiliului Județean Ialomița de Bobotează. Respectând o tradiție veche de zeci de ani, Victor Moraru a venit în centrul orașului Amara călare pe unul dintre caii săi, pentru ca animalul să fie botezat de preot, așa cum este obiceiul în Bărăgan. Președintele a mărturisit că acesta este unul dintre rarele momente în care are timp pentru echitație, una dintre pasiunile sale (6 IANUARIE 2019).
Mare iubitor de cai, Victor Moraru deține două exemplare din rasa Frizian. Sara este însă preferata lui. Apariția elegantului exemplar în centrul stațiunii Amara a stârnit admirația și curiozitatea, mai ales a copiilor, care s-au înghesuit să admire și să mângâie frumosul animal.
La sărbătoarea sfințirii apelor s-au strâns zeci de oameni în Amara. Crescătorii de cai și-au gătit animalele cu ciucuri, hamuri noi și funde și au așteptat sfârșitul slujbei pentru ca preotul să boteze caii. Tradiția spune că în acest fel animalele și stăpânii lor sunt feriți de boli tot anul.
După botez, caii și călăreții au defilat prin fața mulțimii.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>