Crucea sfințită de Bobotează, aruncată în Borcea la Fetești

De Bobotează, 12 tineri din Fetești s-au încumetat să intre în apa aproape înghețată a brațului Borcea pentru a prinde crucea aruncată de preot.Temerarii au înfruntat ninsoarea, vântul și apa rece a fluviului pentru a scoate la mal crucea din lemn. Au fost încurajați de zeci de feteșteni adunați în zona debarcaderului din cartierul Vlașca pentru a urmări competiția (6 IANUARIE 2019).

Crucea a fost prinsă de un tânăr de 31 de ani. Florin Martinescu a câștigat concursul tradițional pentru a treia oară și spune ca de fiecare dată a avut noroc după ce a reușit să prindă crucea de Bobotează.

Tradiția spune că cel care va recupera din apele înghețate crucea de Bobotează va fi ferit de boli și ocrotit de Dumnezeu tot anul. Toți tinerii care au participat la competiție au fost răsplătiți de administrația locală cu premii în bani.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>