Concursul cailor de Bobotează la Fetești

Zeci de cai și stăpânii lor au făcut spectacol de Bobotează la Fetești. Ignorând ninsoarea și frigul năpraznic, cei mai buni călăreți și căruțași din oraș s-au întrecut pe stadionul municipal într-un concurs de frumusețe și viteză. Au fost admirați de sute de oameni veniți să urmărească tradiționala competiție. După ce au fost stropiți cu apă sfințită, așa cum este obiceiul, concurenții și animalele lor s-au prezentat la linia de start. Juriul a oferit premii pentru cel mai frumos atelaj și pentru cal și călăreț (6 IANUARIE 2019).

Pentru a impresiona publicul și juriul, stăpânii cailor și-au gătit animalele cum s-au priceput mai bine. Și atelajele au fost anul acesta pe măsură.

Unii dintre ei s-au întors special acasă din străinătate pentru a participa la concursul de Bobotează.

Eleganța și viteza au fost admirate în cea de-a doua probă a concursului.

Concurenții au fost răsplătiți de municipalitate cu premii în bani.
Anul acesta, edilii din Fetești au decis să renunțe la proba de tracțiune din cauza riscului ca unele animale să fie rău tratate.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>