Primul proiect derulat prin A.D.I. Ialomița, finalizat

Primul obiectiv finanțat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală a fost finalizat. Este vorba despre un teren sintetic de fotbal în comuna Jilavele. Acesta este, dealtfel, și primul proiect depus în 2018 la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița. Investiția se ridică la puțin peste 200.000 lei și a fost realizată în patru luni. Terenul va fi folosit de cei peste 300 de elevi ai școlii din localitate, dar și de cele două echipe de fotbal din comună pentru antrenamente (11 IANUARIE 2019).

Programul inițiat de Consiliul Județean Ialomița ajută autoritățile locale să obțină fonduri pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc, dar și experiență în întocmirea documentației pentru accesarea fondurilor europene.

La inaugurarea terenului de sport de la Jilavele au participat și doi dintre parlamentarii de Ialomița.

Numărul proiectelor depuse la ADI Ialomița de primăriile din județ este de 29. Zece dintre acestea au contractele semnate și sunt în derulare, iar 19 se află în evaluare. Suma acordată de Consiliul Județean Ialomița prin Programul Județean de Dezvoltare Locală unităților administrative din județ este de 5 milioane de lei.

Administratie, Educatie, Stiri