În beznă după ploaia înghețată

Ploaia înghețată și vântul puternic au lăsat un adevărat dezastru în urmă. În Ialomița sate întregi sunt fără energie electrică de cinci zile. 21 de localități și peste 18 mii de oameni stau în întuneric după ce liniile electrice s-au rupt sub greutatea gheții depusă pe cabluri. Copiii din opt școli au rămas și astăzi acasă pentru că unitățile de învățământ nu au electricitate. O situație gravă este în comuna Sălcioara. Aici, în două sate, 18 stâlpi din beton au fost distruși. Stratul de gheață de pe firele de tensiune a măsurat chiar și 10 cm (28 IANUARIE 2019).

În satul Rași, 13 stâlpi au fost doborâți de vânt și ploaie ca niște popice. Peisajul lasat în urmă de urgie este unul înspăimântător.

În satul vecin, la Sălcioara, 5 stâlpi au fost trântiți la pământ de copacii care s-au prăbușit peste ei. Localnicii spun că nu au mai văzut așa ceva niciodată și s-au temut pentru viața lor.

Echipele de intervenție sunt pe teren, însă va mai dura până când situația va fi remediată în totalitate, și asta din cauza distrugerilor mari provocate de ploaia înghețată.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.