Fermierii pregătesc solariile pentru Paște

Chiar dacă este încă iarnă, în sere și solarii, fermierii au început să pregătească trufandalele pentru Paște dar și culturile de legume pentru la vară. Semințele de roșii și ardei au încolțit iar la începutul lui martie, răsadurile vor fi plantate în spatii protejate. Fermierii speră să culeagă primele roșii românești mai devreme cu două săptămâni față de anul trecut. I-au ajutat și iarna nu prea aspră din sud-estul țătii. Au făcut economii la încălzirea solariilor iar plantele s-au dezvoltat mai repede.

Stefan Mangiurea are în localitatea Gheorghe Lazăr din Ialomița mai multe solarii. A semănat anul acesta 12.000 de fire de ardei și roșii și speră să obțină o producție bună. Fermierul spune că secretul său îl reprezintă gunoiul de grajd, pe care îl folosește ca să stimuleze solul.

La 20 de kilometri distanță, într-o altă localitate, la Sudiți, fermierii au semănat spanacul și verdețurile care vor ajunge pe tarabe înainte de Paște.

Pentru că Paștele este anul acesta abia pe 28 aprilie, legumicultorii au semănat mai târziu ceapa verde, usturoiul și verdețurile pentru drob. Cei mai mulți muncesc împreună cu familia pentru că este tot mai greu să găsească forță de muncă.

Salata, ridichiile, spanacul și verdețurile vor avea prețuri similare cu cele de anul trecut, spun fermierii.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.