Voluntare din China și Brazilia la Școala din Sudiți

Într-o școală dintr-un sat din Ialomița, elevii învață limba engleză într-un mod inedit de la două studente voluntare din China și Brazilia. Prin jocuri și diverse ateliere creative, cei mici deprind mult mai ușor arta comunicării în limba lui Shakespeare. Tinerele, care au venit în România de la mii de kilometri distanță, locuiesc în sat. Așa, copii reușesc să le cunoască mai bine, să-și facă noi prieteni și să afle lucruri interesante despre țările de unde vin. Cei mai mulți dintre ei n-au plecat niciodată din satul lor, însă acum pare că lumea întreagă a venit la ei.

Echo a venit la Sudiți, în Ialomița, tocmai din Shanghai. A străbătut peste 7000 de km ca să-i cunoască pe copiii de aici. Este încântată de experiența din România și chiar a învățat de la elevi câteva cuvinte în limba română.

Activitățile sunt organizate după orele de curs, însă elevii vin cu plăcere și sunt curioși să afle totul despre țările de unde vin noile lor prietene.

În vacanța de iarnă, împreună au pictat treptele școlii în care învață cu mesaje mobilizatoare în limbile engleză, chineză, portugheză și română.

Ideea proiectului aparține unei foste profesoare de limba engleză din școală. Tânăra s-a gândit că în acest mod îi va determina pe copiii să învețe mai ușor să comunice în limba engleză.

Acesta este al doilea proiect de acest gen desfășurat la școala din Sudiți. Astă-vară, elevii i-au avut oaspeți pe doi studenți din Pakistan.

Educatie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.