Sărbătoarea satului la Luciu

Sătenii din Luciu și autoritățile locale au omagiat-o pe Ana Casian, cunoscut rapsod popular din localitate, păstrător al tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, de la a cărei trecerea în neființă se împlinesc 9 ani. În semn de recunoștință pentru activitatea desfășurată, Căminul Cultural din Luciu va purta numele Ana Casian. Evenimentul a avut loc de Buna Vestire, ziua de naștere a artistei populare (25 MARTIE 2019).

Pe scenă s-au derulat momente emoționante. A fost evocată activitatea rapsodului popular, iar fiica și nepoata Anei Casian au recitat și au cântat pentru publicul numeros prezent în sală.

Ana Casian s-a implicat în păstrarea culturii tradiționale, conservând folclorul autentic și creînd astfel punți durabile între generații. Pentru ca dansurile și cântecele strămoșești să nu fie uitate, a înființat în urmă cu mai bine de jumătate de secol Anasamblul folcloric “Spicul”, care s-a remarcat de-a lungul timpului la numeroase festivaluri naționale și internaționale.

Tot cu acest prilej a fost oferită diploma de cetățean de onoare doamnei Violeta Roman, profesor de limba și literatura română, pentru activitatea didactică deosebită.

Diplome au primit și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Manifestarea s-a încheiat cu o horă în care s-a prins tot satul.

Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.