Orașul lui Mihai Viteazul va fi refăcut din temelii

Orașul medieval din Ialomița, unde specialiștii spun că s-a născut voievodul Mihai Viteazul, va fi reconstruit din temelii. Vor fi investiți peste 2.500.000 euro. Finanțarea europeană va asigura, printre altele, refacerea unora dintre clădirilor medievale, realizarea unor drumuri de legătură între monumentele din sit, dotarea muzeului existent, dar și construirea unor platforme de observație în punctele înalte ale sitului arheologic (5 APRILIE 2019).

Contractul de finanțare a fost semnat chiar pe situl arheologic, fapt ce a generat emoție printre arheologii care de decenii întregi scot la lumină din pământ, bucată cu bucată, orașul dispărut în urmă cu mai bine de trei secole.

Orașul de Floci este singura așezare medievală peste care nu s-a suprapus nicio așezare contemporană și de aceea poate fi refăcut în totalitate. Perioada de implementare este de 4 ani.

Timp de aproape patru veacuri, din secolul al XIV-lea și până în secolul al XVIII-lea, orașul a fost unica așezare urbană din estul Câmpiei Române. Totodată, cetatea a fost și prima capitală a județului Ialomița și locul unde în 1558 se năștea domnitorul Mihai Viteazul.

Administratie, Cultura, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.