Carmen Avram: “Fermierii români, stindardul meu la Bruxelles”

“Fermierul român va fi prioritatea mea în Parlamentul Uniunii Europene”. Este declarația făcută la Slobozia de Carmen Avram, candidată pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Fostul jurnalist s-a întâlnit cu fermierii din Ialomița cu care a discutat despre subvențiile mult prea mici pe care aceștia le primesc comparativ cu agricultorii din alte state membre și s-a angajat să ducă mesajul lor în cea mai importantă instituție a Uniunii Europene (20 APRILIE 2019).

Fermierii au vorbit de dublul standard și de Europa celor două viteze și au cerut condiții egale de competiție pe piața comunitară pentru a putea demonstra că sunt la fel de competitivi ca agricultorii din statele occidentale.

Au fost dezbătute și alte subiecte sensibile pentru fermierii români, precum vânzarea terenurilor agricole străinilor, comerțul cu animale și înființarea unor magazine agroalimentare doar cu produse românești.

Candidatul județului Ialomița la alegerile europarlamentare, vicepreședintele Consiliului Județean Cătălin Grigore, a adus în discuție problema lipsei forței de muncă din domeniul agriculturii.

Carmen Avram le-a promis fermierilor că nu va vota niciodată la Bruxelles împotriva intereselor României și a agricultorilor români și i-a îndemnat să se asocieze pentru ca vocea lor să se facă mai bine auzită.

Nevoia de unitate în interesul României a fost susținută și de președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru.

După întâlnirea cu fermierii, Carmen Avram a mers în piața agroindustrială unde a stat de vorba cu producătorii și comercianții de legume.

Politica, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.