Ministrul Sănătății, la Țăndărei, înconjurat de copii la vaccinare

Ministrul sănătății, Sorina Pintea a fost prezentă la Țăndărei, unde copiii romilor au fost vaccinați împotriva rujeolei. Aici, anul acesta rata de vaccinare este de doar 2,3 %. În luna martie, la Țăndărei, a fost imunizat un singur copil. Medici de familie și voluntari au consultat și imunizat zeci de copii romi în centrele oraganizate în sediul primăriei din localitate. Sorina Pintea a stat de vorbă cu mămicile și a ținut în brațe bebelușii (7 MAI 2019).

Romii din Țăndărei și-au vaccinat copiii după ce au aflat de la autorități că virusul rujeolei face ravagii. Ministrul sănătății a supravegheat personal campania de vaccinare.

Sorina Pintea a fost impresionată de cazul unei mame cu 13 copii pe care nu i-a vaccinat niciodată.

Părinții au fost mai întâi informați de specialiști despre beneficiile imunizării, iar apoi cei mici au fost vaccinați. În luna martie, la Țăndărei, un singur copil a fost vaccinat.

Un rol important în creșterea ratei de vaccinare îl au mediatorii sanitari și asistenții comunitari.

Organizatorii speră ca în cele patru zile de campanie să fie vaccinați toți cei 690 de copii din Țăndărei care nu au fost imunizați până acum.Campania este organizată de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF și este sprijinită de autoritățile locale.

În județul Ialomița vor mai fi organizate centre de vaccinare în loclaitățile Bărbulești, Fetești, Slobozia și Andrășești.

Administratie, Sanatate, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *