A fost semnat studiul de fezabilitate pentru pasajul de la Drajna

Pasajul de la Drajna, primii pași spre realizare. La Slobozia, în prezența ministrului transporturilor Alexandru-Răzvan Cuc, a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea realizarea acestui obiectiv important. Evenimentul este rezultatul efortului comun al parlamentarilor PSD de Ialomița și Călărași, care au susținut în mod constant necesitatea unei astfel de investiții la nivelul infrastructurii rutiere din cele două județe.Termenul de atribuire a fost redus la doar 3 săptămâni, astfel încât, lucrările la pasajul de la Drajna să poată fi urgentate (23 MAI 2019).

Obiectivul este vital pentru traficul rutier din zonă și este așteptat de mulți ani de locuitorii din județele Ialomița și Călărași.

Realizarea pasajului de la Drajna va fluidiza traficul din zonă și va duce la creșterea siguranței rutiere.

Tot în acest an, în luna august va fi lansată procedura de licitație pentru realizarea celor două sensuri giratorii de la ieșirea din Slobozia spre Constanța,zonă unde sunt înregistrate frecvent accidente de circulație. Lucrările urmează să fie finalizate în trei luni.

O altă investiție importantă anunțată de ministrul Cuc este reabilitarea podului rutier peste râul Ialomița. Documentația pentru acest obiectiv a fost revizuită, iar în luna august va fi lansată execuția și proiectarea, perioada de execuție fiind stabilită la 12 luni.

Pe durata lucrărilor la podul de peste Ialomița, traficul va fi deviat pe ruta ocolitoare Bucu- Mărculești, un traseu de aprovimativ 30 de kilometri.

Alte două investiții în curs de realizare în județul ialomița sunt drumul TansRegio Braila-Slobozia-Călărași- Chiciu și DN 2C Amara -Grivița.

Administratie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.