Proiectul “Împreună pentru bunici” în comuna Traian

Un proiect de suflet finanțat cu fonduri europene va fi pus în practică în comuna Traian. Proiectul se adresează bătrânilor din localitate care au nevoie de sprijin. 161 de bunici singuri și cu venituri mici, care nu se mai pot îngriji singuri, vor fi ajutați să își trăiască cu decență bătrânețea. De ei vor avea grijă 6 îngrijitori care îi vor vizita zilnic la domiciliu și îi vor ajuta la treburile casnice (2 IULIE 2019).

Bunicii vor primi zilnic o masă caldă la Centrul Comunitar Multifuncțional timp de trei ani, medicamente și asistență medicală specializată.

Acesta este cel de al doilea proiect accesat de primăria Traian prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are prevăzut un buget de aproape 2,8 milioane lei.

Edilul localității Traian speră ca prin aceste proiecte, dar și prin invetițiile în infrastructura locală să-i motiveze pe oameni să rămână în localitate. Prin cele două proiecte finanțate cu fonduri europene: „Inovăm împreună” și „Împreună pentru bunici”, și care însumează peste 5,2 milioane de euro, primesc sprijin peste 33% din locuitorii comunei Traian.

Administratie, Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.