Trei drumuri județene din vest vor fi modernizate

Drumurile județene din partea de vest a județului vor fi modernizate. Lucrările includ refacerea infrastructurii rutiere pe o lungime de aproape 50 de km pe trei drumuri județene. Este vorba de DJ 101, 302 și 402. Proiectul are o valoare de peste 58 de milioane de lei și este cel mai mare derulat de Consiliul Județean Ialomița în ultimii 30 de ani. Modernizarea acestor căi rutiere va ușura accesul locuitorilor din zonă către centrele urbane și drumurile naționale, va asigura un trafic rutier în condiții de siguranță, facilitând totodată dezvoltarea localităților limitrofe (15 IULIE 2019).

Partea carosabilă va avea o lățime de 6 m. Vor fi realizate șanțuri din beton și pământ, vor fi executate podețe, parapeți și acostamente pe ambele benzi de circulație. Predarea amplasamentului constructorului s-a făcut în cadrul unei întâlniri la Movilița, la care au participat și primarii din zonă. Lucrările de execuție urmează să fie demarate în aproximativ o săptămână.

Cele trei drumuri județene , care vor fi modernizate leagă localitățile din partea de vest a județului de județele limitrofe .

Durata de execuție a proiectului este de trei ani. Lucrările urmează să fie finalizate în vara anului 2021. Ialomița are 507 km de drumuri județene din care 200 de km vor fi modernizați în următorii ani.

Administratie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>