Feteștenii, nemulțumiți de colectarea selectivă a deșeurilor

Implementarea legislației europene în domeniul gestionării deșeurilor a provocat un adevărat scandal la Fetești. Peste 20 de cetățeni au participat la ședința Consiliului Local din luna iulie, nemulțumiți de noile reglementări în domeniu. Acestea prevăd că de la 1 august 2019 resturile menajere vor fi colectate în saci personalizați de 25, 60 și 120 de litri pe care oamenii îi vor achiziționa de la operatorul de salubritate. În schimb, hârtia, cartonul, plasticul și sticla se vor colecta de la cei care stau la case în saci personalizați asigurați gratuit de operator, iar la blocuri în containere aflate la platformele de precolectare destinate deșeurilor reciclabile (31 IULIE 2019).

Oamenii s-au arătat nemulțumiți de prețul prea mare al sacilor de colectare a deșeurilor și au reclamat faptul că nu au fost informați cu privire la aceste schimbări.

Consilierii locali le-au explicat oamenilor nevoia modernizării gestionării deșeurilor și principiul “plătești pentru cât arunci”. O mare parte dintre gospodăriile din Fetești nu au contracte cu operatorul de salubritate, iar de multe ori, gunoiul este aruncat la întâmplare pe domeniul public.

Prețul unui metru cub de deșeuri menajere este în Fetești de 128 de lei cu TVA.Platformele de precolecatre destinate deșeurilor reciclabile vor fi supravegheate video.

Administratie, Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.