“Dor de Perieți”, sărbătoarea comunei

Dorul de localitatea natală i-a adus la sărbătoarea satului pe zeci de locuitori din Perieți. Răspândiți prin toată lumea, la muncă sau la studii, oamenii s-au întors acasă pentru a petrece împreună de ziua comunei. Autoritățile i-au surprins cu tot felul de surprize, de la tombolă cu premii atractive, până la concurs gastronomic și muzică de calitate. Veselia și voia bună au răsunat în tot satul. Oamenii au cântat, s-au prins în horă și s-au bucurat de fiecare moment petrecut alături de cei dragi (15 AUGUST 2019).

Primii care au dat startul distracției au fost copiii. Pe scenă, cei mici au făcut un adevărat spectacol.

Gospodinele satului s-au întrecut în arta gătitului. Preparate diverse și delicoase, de la sărmăluțe cu mămăliguță și rață cu varză, până la torturi, prăjituri și dulcețuri, au încântat juriul.

Autoritățile au omagiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, oferindu-le diplome, medalii și cadouri aniversare.

Răsplătiți pentru activitatea lor au fost și consilierii locali.

Nimeni n-a fost uitat de ziua comunei. Sportivii de la echipa locală de fotbal, care s-au întrecut într-un meci amical cu formațiile din localitatățile vecine, au fost răsplătiți de autorități.

Pentru această zi special, autoritățile au pregătit 1400 de bilete de tombolă, iar premiile nu au fost deloc de neglijat.

Oamenii s-au distrat ore în șir. Micii au sfârâit pe grătare, berea a curs în valuri din butoaie, iar horele s-au învărtit la lăsarea întunericului.

Sărbătoarea s-a încheiat târziu în nopte cu un frumos foc de artificii.

Administratie, Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.